Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, stof- en geurproblemen

Verzorger heroïnegebruiker uit de rook!

Werknemers in de zorg die drugs verstrekken aan heroïnegebruikers krijgen vaak last van hoofdpijn en misselijkheid door in de buurt van een gebruikersruimte te werken. Deze klachten behoren met de inzet van de luchtreiniger van Extreme Air Products voorgoed tot het verleden.

De rook die vrijkomt bij het roken van heroïne veroorzaakt niet alleen een penetrante stank, maar leidt ook tot klachten bij personeel in zorginstellingen. Binnen verschillende GGZ instellingen en verslavingsklinieken zijn gebruikersruimtes ingericht waar drugsverslaafden in een gecontroleerde omgeving heroïne verstrekt krijgen om te roken. Tot voor kort waren deze ruimtes een doorn in het oog voor zorginstellingen.

Extreme Air Products heeft haar EAS 1300 luchtreiniger de afgelopen maanden succesvol getest in een heroïneverstrekking ruimte in Maastricht. Het innovatieve en gepatenteerde luchtzuiveringssysteem van Extreme Air Products wordt al met doorslaand succes gebruikt om de overlast van tabaksrook tegen te gaan in rookruimtes. Maar ook de overlast van heroïnerook blijkt geen probleem te zijn voor dit krachtige systeem. Het apparaat werkt met een zeer krachtige recirculatietechniek die alle vervuilde lucht richting plafond stuwt om boven de ademhalingszone de vervuilde rook af te zuigen en door een gigantisch filter te reinigen. Het apparaat rekent af met zowel de stank als de schadelijke deeltjes in de heroïnerook.

De heroïneverstrekking ruimte waar de succesvolle test heeft plaatsgevonden wordt beheerd door de in geestelijke gezondheidszorg gespecialiseerde zorginstelling Mondriaan. Het personeel van de zorginstelling is enthousiast en men heeft na de test meteen nog een aantal toestellen besteld voor andere ‘bijzondere’ rookruimtes. Waar andere systemen faalden en alleen ventilatie ook niet het gewenste effect geeft, slaagt het gepatenteerde systeem van Extreme Air Products.

Extreme Air Products BV is producent van luchtreinigers die specifiek zijn ontwikkeld om rookruimtes te reinigen. In 2008 haalde de innovatieve onderneming het nieuws nadat oud-minister Ab Klink een rookruimte in perscentrum Nieuwspoort opende, waar luchtreinigers van Extreme Air Products voor een uitstekende luchtkwaliteit zorgen.