Schone lucht in uw organisatie is onze zorg

oplossingen voor al uw rook-, stof- en geurproblemen

Poppodia love extreme air products

In het voorjaar van 2013 is het Energiehuis in bedrijf gegaan. Dit multifunctionele cultuurcentrum biedt huisvesting aan poppodium Bibelot en zet de stad Dordrecht overtuigend op de culturele landkaart! Het gebouw is een oude elektriteitscentrale en beschikt nu over twee grote concertzalen, een theater, een grand café en een opleiding voor creatief talent. In het pand zijn vijf rookruimtes ingericht om het rokende publiek een plek te bieden zonder overlast te veroorzaken aan de nietrokende bezoekers.

De rookruimtes in het Energiehuis zijn ingericht met de luchtreinigers van Extreme Air Products. Bibelot is de meest recente toevoeging aan het ruim met Nederlandse poppodia gevulde klantportfolio van de Amsterdamse expert in luchtreiniging. De rookruimtes van De Vorstin (Hilversum), Het Paard van Troje (Den Haag), Patronaat (Haarlem), Mezz (Breda) en Luxor (Arnhem) gingen Bibelot al voor.

Rookruimtes binnen poppodia zijn berucht. Op piekmomenten in pauzes van concerten en op drukke uitgaansavonden worden de ruimtes zeer intensief bezocht. Extreme Air Products weet de ruimtes aangenaam te houden en kan zelfs in deze extreme omstandigheden met zijn krachtige EAS 1300

luchtreinigers de mist te klaren.

In april 2011 is gestart met het verbouwing van het Energiehuis aan de Noordendijk in Dordrecht. Dit Energiehuis is een indrukwekkend industrieel erfgoed dat na de ingrijpende renovatie een nieuwe bestemming als het ’Huis van de Podiumkunsten’ krijgt. Het Energiehuis gaat samenwerken met de partners Kunstmin, Bibelot, Stichting ToBe inclusief de Popcentrale, Muziektheater Hollands Diep en de Kunstkerk.

Het Energiehuis is dé plek voor eigentijdse podiumkunsten voor de stad Dordrecht en regio. Deze ontmoetingsplek staat van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond ter beschikking voor zowel professionals als amateurs. Het gebouw en haar bewoners staan garant voor een nieuwe manier van kunst en cultuur ‘beleven’, ‘maken’ en ‘leren’. Het Energiehuis met zijn podium, productiehuis, repetitieruimte en ontmoetingsplek voor amateurs en professionals, (jonge) makers en producenten functioneert straks als platform voor de hedendaagse podiumkunst.